16 Ocak 2008 Çarşamba

Yozgat Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Bina Sorunu Çözülemedi!

Yozgat Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Bina Sorunu Çözülemedi!

Yozgat Bozok Ünversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi Hastanesi binasının yer sorunu çözülemedi...

Bozok Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bir süre önce Tıp Fakültesi Hastanesi binası olarak kullanılmak üzere Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan (SHÇEK) talep edilen Yozgat Yaşlılar ve Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi ek binası bakanlık tarafından kabul edilmedi.

Bozok Ünversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, daha önce inşaatı tamamlanan Yaşlılar ve Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi Binasının bir bölümünün Tıp Fakültesi Hastanesi olarak kullanmak için Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'dan istekte bulunduklarını, ancak olumsuz cevap geldiğini söyledi.

Rektör Varinli, bakanlığın kendilerine verdiği olumsuz cevap üzerine yeni yer arayışlarına tekrar başladıklarını ifade ederek, "Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanımız Nimet Çubukçu, binanın kurum için gerekli olduğunu belirterek teklifimizi reddetti." dedi.

Tıp Fakültesi'nin yer sorununun biran önce çözülmesi gerektiğine işaret eden Varinli, tüm kurumların iş birliği yapmasının şart olduğunu vurgulayarak konuşmasını şöyle tamamladı: "Üniversite kuruldu ancak bir çok eksiğimiz var. En öncelikli çözmemiz gereken sorun Tıp Fakültesinin bina sorunu. Geçici bir yer bulduğumuzda hemen gerekli çalışmalar başlayacak. Önümüzdeki yıllar içinde kendi kampüsümüze taşınırız. Kampüs içine yeni yapılacak bir bina yaklaşık 30 milyon YTL'yi buluyor. Bu nedenle geçici bir yer lazım."

Öte yandan, AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar, Tıp Fakültesi hastanesi için Yozgat-Sorgun arasında bir yeri tıp fakültesi hastanesi alanı olarak ilan ettiklerini açıkladı. Ancak üniversite Rektör Prof. Dr. İnci Varinli, kendisinin bu konuda haberdar olmadığını söyledi. (Cihan Haber Ajansı)

Hiç yorum yok: