16 Ocak 2008 Çarşamba

Yozgat'ta Son 23 Yılın En Soğuk Gecesi Yaşandı!

Yozgat'ta Son 23 Yılın En Soğuk Gecesi Yaşandı!

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava Yozgat'ta da hayatı olumsuz yönde etkiliyor...



Yozgat son 23 yılın en soğuk gecesini yaşadı. Saatler gece 02:00'yi (14.01.2008) gösterdiğinde hava sıcaklığı eksi 18 olarak tespit edildi.
Özellikle Sivas, Erzurum ve Kars gibi illerde hayatı felç eden soğuk hava Yozgatlıları da zor durumda bıraktı. Bir çok evin su saatleri donarken, Sorgun ilçesinde doğalgaz şebekesi dondu. Firma yetkilileri, geçen yıl hat kontrolü için borulara verilen suyun gece donduğunu ifade etti. Meydana gelen don nedeniyle ilçede bazı abonelere doğalgaz verilemiyor.

Diğer taraftan sabah işe gitmek isteyen bir çok araç sahibi ise gece donan araçlarını çalıştırabilmek için çareyi ateş yakmakta buldu. Tüm çabalara rağmen araçlarını çalıştıramayanlar ise işe yaya olarak gitmek zorunda kaldı.

İş yerinin yanındaki ağaçların buz tutmasına şaşıran Mahmut Tarikçi isimli vatandaş, son yılların en soğuk kışının yaşandığını söyledi. Gece hava sıcaklığının -18 dereceye kadar düştüğünü belirten Mahmut Tarikçi, "Yozgat son yılların en soğuk kışını yaşıyor. İş yerimizin yanında bulunan ağaç yağan karın ardından açan güneşle erimeye başlamıştı. Ancak gece ayazı nedeniyle adeta bir buz kütlesine dönüştü." dedi.

Vatandaşlar en son 1985 yılının kış mevsiminde Yozgat'ın -25 dereceyi gördüğünü ifade ediyor. Özellikle gece yola çıkacaklar için aşırı hızdan uzak durmalarını isteyen uzmanlar, kışlık lastiklerin de ihmal edilmemesi uyarısında bulundular.

Öte yandan, sağlık ekipleri de vatandaşlardan sokağa çıkarken kalın giysiler giyinmeleri ve bol vitamin almaları uyarısında bulundular. (Cihan Haber Ajansı)

Hiç yorum yok: