16 Ocak 2008 Çarşamba

Yozgat'taki Jeotermal Kaynaklar Destek Bekliyor!

Yozgat'taki Jeotermal Kaynaklar Destek Bekliyor!

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odasından, il genelinde bulunan jeotermal kaynakların üretime yönlendirilebilmesi için jeotermal enerji ve termal turizm yatırımlarının desteklenmesi istendi...

Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan raporda, Yozgat'ın jeotermal enerji potansiyeli bakımından ülkenin ve Avrupa'nın önemli merkezlerinden birisi olduğu vurgulandı. Buna karşılık ilde, jeotermal enerjinin değerlendirilmesi konusunda eski usul kaplıca yatırımlarından öteye, turizm potansiyeli yüksek yatırımların yapılamadığı hatırlatıldı.

Yozgat Valiliği ve Özel İdare tarafından yürütülen sondaj çalışmaları ile Yerköy, Sorgun, Sarıkaya ve Boğazlıyan ilçelerinde büyük ve verimli sıcak su potansiyeline ulaşıldığı ifade edildi. Bu kaynakların turizm, sağlık, ısıtma ve tarımsal üretim alanında kullanılmasının hedeflendiği bildirilen raporda, daha sonra şu görüşlere yer verildi: "Özel sektörün ilgisini çekmesine rağmen, bu alandaki yatırımlar henüz tatmin edici düzeyde değildir. Devletimizin, Yozgat'ın kalkınmasında büyük etkisi olacak termal turizm yatırımlarını etkili şekilde desteklemesi beklenmektedir." (AA)

Hiç yorum yok: